Under fredagen och lördagen hölls Moderaternas valkonvent "Sverigemötet" i Göteborg. Ulf Kristersson fokuserade sitt avslutande tal kring migration- och integrationsfrågorna.

När partiledare Ulf Kristersson (M) höll tal sitt avslutande tal under lördagen efterlyste han en stramare migrationspolitik för att klara de kommande årens – enligt Moderaterna – största utmaning: integrationen. Det skriver Dagens Nyheter.

– Integrationen är vår tids ödesfråga. Ska vi klara framtiden så måste vi klara integrationen, säger Kristersson.

LÄS MER: Statsvetaren: Här är de viktigaste frågorna på Moderaternas valkonvent

Partiledaren förklarade att det är lättare att driva integrationspolitik om det kommer få människor till Sverige, istället för många. Men han ville inte ange några siffror för hur många personer som Sverige bör ta emot.

– Den första uppgiften blir att se till att Sverige inte blir det mest attraktiva landet för människor att söka asyl i, för då kommer inte det här att fungera. Vi måste snarare ha en stramare migrationspolitik än vad vi har i dag, säger Kristersson.

LÄS MER: Ny opinionsmätning: Så populära är alla partiledare just nu 

M-ledaren talade även om partiets integrationspolitiska program, och införandet av en obligatorisk språkförskola för nyanlända barn. Förslaget innebär 15 timmars obligatorisk språkförskola för tre-,fyra-, och femåriga barn.

– Alla, inklusive vi, har underskattat språkets betydelse. För att komma in på arbetsmarknaden så kräver det för de allra flesta kunskaper i det svenska språket, säger Ulf Kristersson enligt DN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Moderaterna