Moderaterna kan bilda regering ensamt
Moderaterna kan bilda regering ensamt

Moderatledaren Ulf Kristersson är beredd att bilda en regering utan samtliga Allianspartierna. Ett annat alternativ är en ren M-regering, skriver han på Facebook.

Mindre än en vecka återstår av M-ledaren Ulf Kristerssons sonderingsuppdrag. Nu öppnar han upp för ett nytt alternativ – en regering utan samtliga Allianspartier.

”Det andra alternativet är att ett eller flera allianspartier bildar regering, med ett eller flera allianspartier som nära samarbetspartners utanför regeringen. Jag kallar förslaget för ”3-2-1”. Dvs regeringen består av enbart Moderaterna, eller av Moderaterna plus de allianspartier som nu kan och vill ingå i den regeringen”, skriver han på Facebook.

LÄS MER: Så ser nya riksdagen ut – de är äldst och yngst

En sådan regering skulle agera precis som en Alliansregering, enligt Kristersson.

SD och V ska stängas ute

”Varken Sd eller V skulle ges inflytande över regeringens politiska inriktning. Däremot skulle regeringen frimodigt lägga fram sin politik och pröva den i riksdagen,” skriver han.

Förstahandsalternativet är fortfarande att bilda en Alliansregering utan att stödja sig på samarbete med S. Men både Centerpartiet och Liberalerna har sagt nej till att sitta i en regering som är beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

LÄS MER: Halvtid för Kristersson (M) – ger upp försök att få stöd av S

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om val 2018 politik