Kristian Karlsson har siktet inställt. Arkivbild.
Kristian Karlsson har siktet inställt. Arkivbild.

Pingisproffset Kristian Karlsson arbetar sig uppåt i karriären. Målbilderna följer med.– Jag har aldrig haft medalj som realistiskt mål i ett mästerskap. Nu är det ju faktiskt realistiskt, säger Sverigeettan inför EM i Budapest under veckan.

Efter OS-debuten i Rio i augusti har pingislivet rullat på för Kristian Karlsson.

Klubbytet från franska Pontoise Cergy till tyska Düsseldorf gav ett lyft.

Och i World Cup första helgen i oktober tog sig den 29-rankade 25-åringen till semifinal. Hans hittills främsta singelmerit.

Kliv i hagen som fört med sig resonemang om medaljer hos Karlsson.

– Jag tänker att det ska bli kul att plocka hem ett guld i dubbel med Mattias Karlsson. Vi har ju silver och brons förut. I singel har jag också mål att ta medalj. Det är tuffa mål, men va fan, säger han.

– Jag brukar vilja gå ett steg längre än vad jag är seedad, men då är jag i kvarten och ett steg från att ta medalj och det är inte så kul. Det är bättre att säga att man går för medalj, så får det bära eller brista.

Ett enda läger

Under den hektiska tiden efter OS har Karlsson och hans landslagskompisar hunnit med ett enda läger, i danska Bröndby, inför EM.

– Det är lika för alla, det är mycket med klubbarna nu. Det är svårt att formtoppa sig mot ett EM då det är ligamatcher och Champions League-matcher som är viktiga också. Det är mer att man får försöka hålla formen.

Och den har Kristian Karlsson konserverat så här långt under hösten. Förutom World Cup-framgången har han 6–1 i personligt facit i Düsseldorf, som hunnit med fyra matcher i bundesliga och en i Champions League.

– Det har funkat bra för mig, det har nog mycket med nytändning i ny klubb att göra, det är lätt att fokusera på pingis, säger han.

– Speltekniskt har min forehand blivit bättre. Lite tekniska detaljer som vi har jobbat på och implementerat i mitt spel.

Okej lottning

Lottningen i singel betecknar Karlsson som "okej", även om portugisen Marcos Freitas, seedad trea, väntar om han går fram till åttondel.

– Konecny (Tomas, tjeck) slog jag i förra EM också, om jag går fram till andra omgången. Den första matchen är lurig också, det är många topp 100-spelare som spelar kval, det gäller att vara taggad från start.

– Det kommer hända skrällar, då kan man väl vara en som skräller.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset