Du ska födas om 78 dagar. Här ute är det ett jävla liv, skriver Kristoffer Appelquist.
Du ska födas om 78 dagar. Här ute är det ett jävla liv, skriver Kristoffer Appelquist.

Vi har förberett allt, din mamma och jag. Vi har köpt barnvagn, spjälsäng och så har vi lagt fram kläder till dina två första år, skriver Kristoffer Appelquist.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kära Maggie, snart är du här! Du ska födas om 78 dagar. Det känns länge. Du är önskad och älskad. Det är en märklig känsla att älska någon som man inte riktigt vet vem det är. Men härlig.

Du föds i ett av världens rikaste länder. Du kommer inte att behöva sy kläder, bygga telefoner eller ens hjälpa till med jordbruket. Du kan bli precis vad du vill.

Man kan inte att tvinga grannar till att bli trevliga. Det enda man kan göra är att vara en trevlig granne själv. När jag är föräldraledig med dig så ska vi öva oss på att vara trevliga grannar hela dagarna!

Vi har förberett allt, din mamma och jag. Vi har köpt barnvagn, spjälsäng och så har vi lagt fram kläder till dina två första år.

Häromdagen var det val. Det gick bra. Många gick och röstade. Inga kravaller. Nuförtiden finns det partier för nästan alla åsikter. Ju fler som är med och bestämmer desto bättre. För då går arbetet i riksdagen trögt och det blir svårare för dem att göra radikala förändringar. Du kommer att märka att jag inte gillar radikala förändringar.

Bäst gick det för de partier som sa “Rösta på oss, vi vill det här”. Sämst gick det för dom som sa “Rösta inte på dom, dom är onda”. Du kommer säkert också springa på såna där människor. På frågan vad de vill ha till lunch så kommer de att skrika “Inte kalops!” när de vill ha pannkakor. På frågan “Vad VILL ni ha då?” så kommer de att skrika “Inte köttbullar!”.

Det ett dumt sätt att prata på som sällan leder till pannkakor. Tyvärr pratar många politiker just så. Dumt men mänskligt. Om du någon gång smakar på maträtten kalops så kommer du att förstå dem. (Rätten består av små bitar döda djur som smakar kryddpeppar.)

LÄS MER: Anna Suvanna Davidsson: Ska jag inte få skriva min erotiska novell om Mimmie Åkezon?

Om samhället skulle vara en bostadsrättsförening så vore politikerna styrelsen. Man vill ha en bra styrelse, men det viktigaste är att man har trevliga grannar. Man kan inte att tvinga grannar till att bli trevliga. Det enda man kan göra är att vara en trevlig granne själv. När jag är föräldraledig med dig så ska vi öva oss på att vara trevliga grannar hela dagarna!

78 dagar. Jag inser att det känns ännu längre för dig än för mig. Jag kan gå långa höstpromenader för att slå ihjäl tiden. Du är instängd i mammas mage utan ens en tidning att bläddra i. Ändå är jag lite avundsjuk. Du har det lugnt och skönt. Här ute är det ett jävla liv.

Kram/Far

Kristoffer Appelquist
Plus: Jag ska gå på premiären av “Så som i Himlen” på Oscarsteatern!
Minus: Det är omöjligt att hitta en bra höstjacka. Omöjligt.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset