När Kristoffer Dasz Østergaard plöjde andrahandsannonserna på nätet dök hans stulna cykel plötsligt upp. Så han stämde träff med säljaren – och hämtade hem sin splitter nya hoj.

Facebook

Kristoffer Dasz Østergaard hämtade hem sin stulna cykel efter att ha hittat den i en annons på nätet.  

Privat

Den stulna cykeln. 

När danske småbarnspappan Kristoffer Dasz Østergaard, 37, från Köpenhamn här om dagen för andra gången på några få månader fick sin splitter nya cykel, värd drygt 8 000 kronor, stulen fick han nog.

Igår morse gav han sig ut och letade efter den på forum och annonssajter på nätet, och hittade den snart på Den blå avis – Danmarks motsvarighet till Blocket. 

– Jag tänkte på hur jäkla surt det var att jag själv skulle få köpa en ny cykel och fick plötsligt en idé, säger Kristoffer Dasz Østergaard till danska Ekstrabladet. 

Kristoffer var säker på att det var sin egen cykel som han hade hittat, eftersom ramnumret var detsamma som på kvittot som han fick när han köpte cykeln, och beslutade sig därför för att försöka hämta hem sin älskade cykel.

Han låtsades som han ville köpa cykeln och stämde träff med säljaren samma dag. Men trots att han inte visste vem han skulle stöta på vid mötet var han inte nervös. 

– Nej, inte alls. Jag råkar nämligen vara en bamse på 100 kilo, säger han till Ekstrabladet. 

När cykeln försvann var den låst med ett stort kedjelås, men Kristroffer hade däremot glömt att låsa cykeln med det fasta, lilla låset vid bakhjulet. Med sig till mötet hade han därför nyckeln till det lilla låset.

LÄS MER: Så mycket kostar det – 15 lagbrott på cykel som kan stå dig dyrt

Och när han frågade säljaren om han fick ta sig en tur med cykeln, och därefter helt enkelt gick fram och låste upp den, fick säljaren sig en smärre chock. 

– Jag kunde se att han tänkte, ”vad fan var det som hände”, säger Kristoffer till Ekstrabladet. 

Säljaren kunde visa upp ett kvitto som bevisade att han hade köpt cykeln av en annan kille, men gick trots det med på att lämna tillbaka den. Så några minuter senare kunde en nöjd Kristoffer traska hem med sin älskade cykel. 

Metro har varit i kontakt med Kristoffer som har gett sitt medgivande till att bli citerad i denna artikel. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset