Justin Bieber. Arkivbild.
Justin Bieber. Arkivbild.

Ojämnt som en landsväg av en antistjärna med "tom och ledsen blick" som inte orkar leverera. Justin Biebers konsert på Tele 2 Arena möts mestadels av ljumna recensioner.

Bieber bjöd på såväl gamla som nya hits när han intog Tele 2 Arena på torsdagskvällen. Konserten var den första av två och på plats var omkring 40 000 fans, eller beliebers, som många av dem kallar sig.

Dagens Nyheters Sara Martinsson beskriver konserten och Bieber som "grunge för 2016", där han är antistjärnan som inte klarar av att hantera sin egen framgång. Enligt Martinsson såg Bieber inte ut att trivas så bra och hon skriver att han såg "stundtals genuint olycklig ut". Ändå ger hon konserten en fyra i helhetsbetyg och berömmer hans sånginsats i exempelvis "I'll show you".

Även Expressens Malin Collin rapporterar om en oengagerad idol. "Bieber lyckas få publiken att känna sig helt oviktiga. Han gör sitt jobb slarvigt och har redan sjungit in låtarna i förväg som spelas playback", skriver hon och betygsätter kvällen med endast två getingar och hoppas att energinivån blir högre vid konserten i kväll.

I Aftonbladet beskriver Markus Larsson konserten som "lika ojämn som en norrländsk landsväg" och skriver att Bieber vid flera tillfällen inte verkar riktigt närvarande. Betygen på de enskilda låtarna varierar från ett ("As long as you love me") till fyror (bland annat "Sorry"), och helhetsbetyget landar på en trea.

Justin Bieber spelar även på Tele 2 på fredagskvällen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset