Örebros Victor Sköld (till vänster). Arkivbild.
Örebros Victor Sköld (till vänster). Arkivbild.

Kalmar hade fyra raka trepoängare – Örebro fem raka matcher utan seger.Då klev ÖSK:s kritiserade sommarförvärv fram och vände 0-1 till 2-1 på Behrn arena. – Jätteskönt att bryta den dåliga trenden, säger framspelaren och målskytten Victor Sköld.

Och den negativa trenden bröts i dubbel bemärkelse för ÖSK-anfallaren på söndagseftermiddagen.

Örebro och Viktor Sköld har minst sagt haft en tung höst när trepoängarna uteblivit. Närkingarna var uppe i fem matcher i följd utan seger – och hade inte vunnit sedan den 28 augusti mot Falkenberg.

Även Viktor Sköld själv, som värvades från IFK Göteborg till Örebro som tänkt måltjuv – har haft en tuff start med måltorka i sin nya klubb. Inför söndagens match mot Kalmar hade anfallaren bara mäktat med ett mål i ÖSK-tröjan - på straff mot Gefle.  

– Det har varit frustrerande. Jag har bränt alldeles för mycket och jag hatar att missa lägen. Och det är klart att det har satt sig i huvudet på mig ,säger han och tillägger lite senare:

– Jag har stått kvar efter träningarna nött skott, kan jag lova.

Kalmar öppnade bäst

Men det var smålänningarna som dominerade i början och såg ut att gå mot en ny seger i första halvleken. Efter 20 minuter hittade Tobias Eriksson en fri yta bakom Örebros passiva försvar och tryckte sedan in bollen bakom ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

Örebros enda riktiga målchans i första halvleken kom efter 43 minuter när Nahir Besara fick till en lurig frispark från 30 meter – men Kalmars målvakt Ole Söderberg styrde till hörna.

– Tränarna sa vad de tyckte och tänka i pausen, och att vi skulle skärpa till oss, säger Victor Sköld.

"Väldigt skönt"

Det gav omedelbar effekt i andra halvleken när mittfältare Nordin Gerzic placerade bollen intill stolpen efter en fin framspelning från Sköld.

Sedan höjde sig hemmalaget rejält och ÖSK hade bud på flera mål. Efter 67 minuter blev också Kalmarförsvararen Marko Biskupovic frilägesutvisad efter en duell med Victor Sköld. Och i den 79:e minuten tryckte Sköld in slutresultatet 2–1 i målvaktens bortre hörn.

– Jag fick en fin boll och mottagningen blev bra. Sen var det väldigt skönt att sen när mitt skott slank in, säger en märkbart nöjd Victor Sköld.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset