Dan Eliasson slutar som rikspolischef och börjar istället jobba för MSB.
Dan Eliasson slutar som rikspolischef och börjar istället jobba för MSB.

Dan Eliasson slutar som rikspolischef efter att han har utsetts till generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Dan Eliasson lämnar nu sin post som rikspolischef, uppger polisen på sin hemsida.

Dan Eliasson har varit rikspolischef sedan 1 januari 2015. Han har sedan tidigare även varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan.

– Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag, säger Dan Eliasson på polisens hemsida.

Under Dan Eliassons tid som rikspolischef har polisen genomgått en stor omorganisation där de 21 polismyndigheterna slagits ihop till en enda. En omorganisation som Dan Eliasson fått ta emot en hel del kritik för.

− Det har varit några tuffa år, men nu har omorganisationen slutförts. Vi har klarat av svåra operativa utmaningar som flyktingkrisen och terrordådet på Drottninggatan. En lönemässig uppvärdering av polisyrket har startat. Den negativa trenden för utredningsresultaten har brutits, säger Dan Eliasson på polisens hemsida.

Dan Eliasson slutar den 15 februari och börjar som generaldirektör på MSB 5 mars.

Dan Eliasson kommer ursprungligen från Garpenberg i Dalarna. Han har en juristexamen från Uppsala universitet och har även tidigare arbetat på bland annat Justitiedepartementet och Utrikesdepartementet under tidigare s-regeringar.

LÄS MER: Dan Eliasson: Vi måste få ner mordnivåerna

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset