Fotbollslaget i grottan riskerar syrebrist.
Fotbollslaget i grottan riskerar syrebrist.

Det blir allt mer kritiskt för fotbollslaget som är instängda i en grotta i Thailand. På grund av syrebrist skyndas nu räddningsarbetet på. "Nu har vi en begränsad tid på oss", säger räddningsledaren till CNN.

Sedan den 23 juni har ett fotbollslag på tolv pojkar och deras tränare varit instängda i en grotta. På grund av att syrenivåerna i grottan hastigt sjunker skyndas nu räddningsinsatsen på.

– Till en början trodde vi att pojkarna var säkra och kunde stanna i grottan under en längre tid men förhållandena har förändrats. Nu har vi en begränsad tid på oss, säger Aphakorn Yoo-kongkaew, chef över räddningsinsatsen, till CNN.

Hur länge pojkarna kan överleva i grottan har de inte kommenterat, men läget tycks vara kritiskt.

– Vi vill se till att vi har den bästa planen. Om risken är minimal så försöker vi. Vi är bekymrade för vädret och syrenivån i grottan, fortsätter han.

LÄS MER: Elon Musk vill hjälpa de instängda pojkarna – har en plan för att få ut dem

Under fredagen kom nyheten att en dykare har drunknat i samband med att han försökte ta sig in till pojkarna för att leverera syre till dem.

– Han var på väg ut från platsen där pojkarna befinner sig när hans egen syretank slutade fungera. Han ska föras till marinbasen här där det ska hållas en kunglig ceremoni för honom idag. Han kommer få en kunglig begravning, säger Ekots reporter på plats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset