Kroggäst ska ha sparkats i ansiktet – bunden i garderob
Kroggäst ska ha sparkats i ansiktet – bunden i garderob

En ordningsvakt på ett uteställe i Helsingborg åtalas för grov misshandel av en gäst. Offret ska bland annat ha sparkats i ansiktet.

Ordningsvakten har redan tidigare förekommit i ärenden av misstänkt övervåld i tjänsten. Under 2010 åtalas han tillsammans med en kollega för en misshandel på Knutpunkten i Helsingborg. Men då ord stod mot ord valde tingsrätten att fria honom i det fallet.

Nu misstänks 40-åringen för en ny brutal misshandel av en kroggäst. Den här gången ska vakten ha satt handfängsel på offret som han senare drog in i krogens garderobsutrymme. Där ska offret ha misshandlats med batongslag, sparkar och knytnävslag. Polisen som kom till platsen fann offret liggande längst in i garderoben.

”Han ligger helt still utan att röra sig och vid hans ansikte är det en större blodpöl på heltäckningsmattan”, skriver polisen i ett avrapporterings-pm.

Enligt vittnesmålen ska det hela haft sitt ursprung i att offret missförstod reglerna om garderobsavgiften på 20 kronor.

Delar av händelseförloppet fångades av krogens egna övervakningskameror. Där kan man bland annat se att offret inte har några skador på ansiktet innan vakten tillsammans med en kollega drar in honom till garderobsutrymmet.

Vakten nekar till brott och menar att gästen uppträdde aggressivt. Han har begärt och tilldelats samma försvarsadvokat, Lars Kruse, som ordningsvakten i den uppmärksammade misshandel på Knutpunkten förra året.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset