Gif Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson är skadad och missar Luxemburgs VM-kvalmatch mot Sverige.
Gif Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson är skadad och missar Luxemburgs VM-kvalmatch mot Sverige.

Gif Sundsvalls Lars Krogh Gerson missar VM-kvalet mot Sverige på fredag. Mittfältaren har en fraktur i foten.– Det är synd för Lars som jag känner jätteväl sedan tiden i Norrköping, säger landslagets förbundskapten Janne Andersson.

Krogh Gerson skadade sig i Sundsvall 3–1-seger mot Jönköping i lördags. En undersökning visade att det var så illa att han inte spelar mer den här säsongen.

Ett tufft bakslag för både Sundsvall och Luxemburg.

– Får motståndaren avstå något brukar det inte vara negativt, men om det är någon fördel eller inte för oss kan jag inte värdera, säger Andersson.

"Sätter igång spelet"

TT: Vad betyder han för Luxemburgs spel?

– Han är en av de spelare i deras lag som hämtar boll och sätter igång spelet. Ungefär som han gör i Sundsvall. Om jag ska vara ärlig vet jag inte vad de har att sätta in istället, men han har spelat väldigt mycket.

Andersson hade Krogh Gerson under några säsonger i IFK Norrköping.

– Jag tänker ofta på människan och jag tycker synd om Lars som människa. För hans del hade det varit en jätterolig match att spela. Ur det perspektivet är det synd om honom, men hur det kommer att påverka dem vet jag inte. Inte mer än att normalt sett när en ordinarie spelare inte är med är det ingen nackdel för oss.

Kanske operation

Gerson har undersökts av en specialist i Luxemburg där det kommer att göras en bedömning om och när det blir en operation.

"Det är ett mycket tråkigt besked både för Lars, laget och klubben. Nu väntar en period med rehabilitering och vi ska se till att stötta och finnas där för Lars så att han är redo inför säsongen 2017", säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset