Krogprofilen säger sig vilja motverka kränkningar, men dömdes nyligen för en tortyrmisshandel mot en kvinna. Arkivbild.
Krogprofilen säger sig vilja motverka kränkningar, men dömdes nyligen för en tortyrmisshandel mot en kvinna. Arkivbild.

Den nya klubben i Stockholm säger sig värna om öppenhet och vilja motverka sexism. Men krogprofilen som står bakom satsningen dömdes själv så sent som i slutet av förra året för att ha misshandlat en kvinna under flera timmar. Enligt rätten var det ett ”tortyrliknande förlopp”.

Klubben i Stockholms har beskrivits i termer som ”fördomsfri” av personerna bakom den. I en intervju sa mannen, som är välprofilerad inom krogbranschen i Stockholm, att det är viktigt för arrangörerna att motverka sexism och kränkningar.

Samtidigt som planerna växt fram om den trygga klubben har mannen själv varit anklagad för ett grovt våldsbrott mot en kvinna.

I slutet av 2017 dömdes han för en misshandel som ska ha pågått under flera timmar. Det handlade om ett ”tortyrliknande förlopp”, enligt rätten.

Straffet blev två års fängelse för bland annat grov misshandel.

LÄS MER: Våldtog och misshandlade kvinna som fick blödning i hjärnan: ”Jag är världens sämsta gubbe”

Krogprofilen och kvinnan hade ett förhållande och i samband med misshandeln ska mannen ha påstått att kvinnan varit otrogen.

Han ska under misshandeln ha frågat om den påstådda otroheten, räknat ned från fem och slagit kvinnan i ansiktet.

Hon uppskattade att hon fick ett slag var femte minut, och att misshandeln pågick under flera timmar. Mot slutet av misshandeln tog han med henne till en spegel för att visa vilka skador hon fått i ansiktet. Krogprofilen tog även strypgrepp på kvinnan och sa till henne att hon var ”så jävla dum och korkad som låter sig bli slagen”. Han ska även ha hotat att kasta syra och kokande vatten på henne. Det var när han gick för att koka vatten som hon lyckades fly, har hon berättat.

– Han tar på sig ansvaret för misshandel. Han kommer erkänna viss grad av misshandel, sa advokat Thomas Martinson till Metro innan rättegången.

LÄS MER: Flest kvinnor anmäler misshandel från närstående i december

Efter rättegången försattes krogprofilen på fri fot. Han dömdes för bland annat grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Straffet blev två års fängelse.

Domen är nu överklagad. I överklagandet skriver hans advokat att mannen nu nekar till brott och att han i första hand vill frias helt. Även åklagaren har överklagat domen och vill att mannen döms till ett längre fängelsestraff

Det är oklart när rättegången ska hållas i hovrätten.

Metro har utan framgång sökt Thomas Martinsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset