Daniel Crespi driver flera framgångsrika restauranger i Stockholm. Och nu meddelar han att Sverigedemokrater inte är välkomna: ”Avskyvärt parti”.

När Dagens nyheter listade ställen i Stockholm där politiker hänger skrev de att restaurangen Djuret i centrala Stockholm är en plats där Sverigedemokrater gärna har möten. Det fick Daniel Crespi, som driver restaurangen, att reagera. På Instagram skriver han:

”Enligt Dagens nyheter så har vi ohyra i kvarteret. Med andra ord är det dags att lägga ut råttgift. Jävligt mycket råttgift.”

►LÄS MER: Grand Hotel: Borde nekat prisgalan

Även andra krogprofiler gick in och lajkade hans inlägg. Bland annat krögare bakom restauranger som AG, Tjoget, Kalf-Hansen och Babette. Men orden ska inte tas bokstavligt, förtydligar Daniel Crespi i ett mejl till Metro.

”Givetvis finns det inget hot om råttgift i mitt privata Instagraminlägg utan det handlar om en symbolik vilket jag förutsätter är ytterst uppenbart. Den ilska och frustration som jag känner när vi i media blir sammankopplade med detta avskyvärda politiska parti är väldigt stark.”

►LÄS MER: Reach for change flyttar gala från Grand Hotel efter SD-fest

Daniel Crespi har tidigare bland annat utnämnts till årets krogprofil av Dagens nyheter och årets dryckesprofil av Allt om vin. Han driver restaurangerna Djuret, Pubologi, Omakase Köttslöjd, Tweed och The Burgundy i Stockholm. Han dementerar uppgifterna i DN om att SD skulle hålla möten på Djuret.

”SD lägger inga möten på Djuret. Att DN väljer att göra en blänkare av ointressant skvaller är en sak som får stå för dem. Det skvaller som ligger till grund för detta obefogade inlägg är ett möte som ägde rum i ett chambre separée för en massa år sedan där Jimmie Åkesson och en handfull andra högerextrema europeiska politiker sammanstrålade över en middag. En middag som vi som arbetar här fann mycket obehaglig att genomföra. Vi visste såklart inte vilka som skulle komma på den här middagen eftersom Säpo bokade den här tillställningen.”

Metro har sökt Sverigedemokraterna för en kommentar.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset