Kaj har fram hittills hållits i hemligt förvar.
Kaj har fram hittills hållits i hemligt förvar.

Krokodilen Kajs hemvist är nu löst. I februari flyttar den berömda krokodilen från skånska Höganäs till England.

TT
TT

Sedan Kaj hittades i ett växthus i en villaträdgård i Malmö i början av oktober har polisen sökt efter ett nytt hem på olika djurparker. Men ingen har velat eller haft möjlighet att ta emot den stora krokodilen – förrän nu. Kajs nya bostad blir på The Crocodiles of the World Foundation i England.

– Vi är alla glada att det löste sig för Kaj, men det är viktigt att påpeka att många djurarter, och nilkrokodilen är bara ett exempel, är olämpliga som sällskapsdjur, av djurskydds- eller artskyddsskäl eller både och, säger Michael Diemer, enhetschef på Jordbruksverket.

Kaj omhändertogs enligt beslut av Länsstyrelsen eftersom ett växthus är en dålig miljö för en två meter lång nilkrokodil. Enligt misstankarna har Kaj bott i växthuset i Malmö i tio år.

Även om Kaj har trivs bra i ”fosterhemmet” i Höganäs och uppges vara i god form skulle det vara ohållbart att ha krokodilen kvar där, enligt polisen. Tipset om The Crocodiles of the World Foundation i England kom från en privatperson, och i februari kommer flytten att ske.

Läs mer: I dag avgörs krokodilen Kajs öde

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset