Programledaren Lasse Kronér hoppar av kommande säsong av frågeprogrammet ”Smartare än en femteklassare”. Anledningen är de anklagelser om sexuellt utnyttjande som riktas mot honom.

Beslutet att hoppa av programmet har fattats i samråd med SVT.

”Förberedelserna inför kommande inspelning av ‘Smartare än en femteklassare’ är i full gång och jag kan under rådande omständigheter inte delta i arbetet på det sätt jag brukar. Det gör att jag tvingas hoppa över inspelningen av programmet”, säger Kronér i ett uttalande som återges av SVT Nyheter.

Kronér polisanmäldes för några veckor sedan av en tidigare praktikant på programmet ”Doobidoo”, som han också är programledare för. Polisen har inlett en förundersökning men Kronér har inte delgivits misstanke. Det ska röra händelser som ligger några år tillbaka i tiden, skriver SVT.

Den pågående ”Doobidoo”-säsongen sänds som vanligt, men om åklagaren går vidare med förundersökningen lyfts det ut tablån.

Vi har tillsammans med Lasse Kronér kommit fram till att det i nuläget är bäst att han inte kommer att programleda produktionen ”Smartare än en femteklassare” som startar i dagarna. Vi har ett långt och framgångsrikt samarbete med Lasse och för att vi ska kunna fortsätta ha det, måste vi invänta resultatet av den förundersökning som nu pågår, säger programbeställare Peter Nyrén tillSVT.

Lasse Kronér. Arkivbild.

Lasse Kronér. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset