Nya omslaget av Kalle Anka & C:o.
Nya omslaget av Kalle Anka & C:o.

Kronprinsessan Victoria blir första kunglighet att pryda omslaget av Kalla Anka & C:o. Dessutom passar tidningen på att ankifiera Svensk Damtidnings chefredaktör, Johan T Lindwall.

Det är Svensk Damtidning som rapporterar om att kronprinsessan nu blir till en seriefigur:

– Det är första gången vi har en kunglighet på omslaget. Vi hoppas att Victoria uppskattar både ankifieringen och att få fronta vårt klassiska tidningsomslag, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o.

LÄS MER: Victoria: Prestationsångesten finns kvar

På omslaget syns Kalle Anka sjunga för prinsessan efter att ha hoppat upp ur en tårta.

Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun har gjort det nya omslaget.

– Det har varit en stor ära att få ankifiera kronprinsessan inför hennes stora dag. Victoria har en stark utstrålning och med en vacker liten anknäbb känns hon lika självklar och oemotståndlig för Ankeborgsborna som för oss Nordbor, säger han enligt Svensk Damtidning.

Vad Victorias ankeborgsnamn blir återstår dock att se. Det kommer Kalle Anka-läsarna att få rösta om på Facebook, uppger förlaget Egmont.

I samband med 40-årsfirandet av kronprinsessan har Kalle Anka-tecknarna även låtit ankifiera hovreportern Johan T Lindwall.

– Det känns jätteroligt och framförallt hedrande att det skett samtidigt som de tecknat en kunglighet för första gången. Extra hedrande är det också såklart att jag är förste svenske journalist hittills att få min egen figur i Kalle Ankas värld, säger han.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset