Staffan Kronwall var besviken efteråt. Arkivbild.
Staffan Kronwall var besviken efteråt. Arkivbild.

Tre insläppta mål på 1.51 förstörde Tre Kronors segerchans mot Finland.Det fick lagkaptenen Staffan Kronwall att såga inställningen hos sina lagkamrater:– Det har inte med taktiken eller systemet att göra, det är en inställningsfråga, sade han efter 1–4-förlusten.

Den rutinerade 34-åringen från Lokmotiv Jaroslavl var frustrerad efter sin 108:e landskamp.

Efter nästan 25 minuters lovande spel och 1–0-ledning mot Finland föll allt samman.

– Vi gör stora individuella misstag samtidigt som de gör bra individuella prestationer. Så det är väl en kombination. Men vi gör det tre, fyra, fem byten i rad – och så får det inte se ut, sade Kronwall som inte var inne på något av de finländska målen.

Inte godkänt

Kronwall har varit stadig i Karjalaturneringen, bäste svenske back.

Men 13 insläppta mål på tre matcher får honom att reagera.

– Det är inte godkänt. I dag gör vi kanske våra bästa 25 minuter, men det räcker inte. Det är för dåligt. Det är för många som inte kommer upp i nivå.

– Vi får lära oss av det här, det är många nya som varit med och fått känna på det. Några har gjort det riktigt bra och några har en bit kvar, men det har varit nyttigt, sade han.

Mer uppstyrt

Backarna fick också slita hårt mot Finland. Jonas Junland gick sönder mot Ryssland i lördags och svenskarna hade sex friska backar – men bara fyra när Finlandsmatchen var över. Jonas Ahnelöv fick stiga av i andra perioden och Nils Andersson i slutet av matchen.

TT: Är det någon skillnad i spelet med Grönborg som förbundskapten jämfört med Pär Mårts?

– Det är lite mer uppstyrt nu, med Pelle var det mer improvisation. Den här turneringen var det inte lyckat, men det är en övergångsperiod även där. Rikard gör ett bra försök att bolla med kedjor och backpar, försöker ändra om. Men vi hittade inte kemi någonstans. Det är vi som lag som måste bli bättre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset