Flygplatspersonal som tar sig friheter har nu avslöjats på en flygplats i USA.

Två anställda på flygsäkerhetsmyndigheten TSA har avskedats sedan det visat sig att de satt i system att kroppsvisitera attraktiva män som passerade igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen i Denver, skriver tv-kanalen NBC.

Den manlige säkerhetsanställde gav ett tecken till sin kvinnliga vän som då slog in passagerarens könstillhörighet fel. Det i sig ledde till en kroppsvisitering där mannen tog i skrevet på de utsatta passagerarna. Kvinnan medgav senare att hon gjort detta åt sin manlige kollega vid minst tio tillfällen. 

De två anställda är inte misstänkta för något sexualbrott, då inga utsatta offer har trätt fram, enligt polisrapporten. Däremot utreds de för andra möjliga överträdelser.

Den amerikanska flygsäkerhetsmyndigheten TSA startade en utredning mot de misstänkta anställda i november och har under våren lagt fram fallet för polisen i Denver.

TSA:s egna utredare såg också detta hända själva. De bevittnade när mannen gav sin signal och den avslutande kroppsvisiteringen som slutade med att han tog på männens rumpa och skrev, något som inte är tillåtet enligt TSA:s regler.

– De här misstänkta handlingarna är flagranta och oacceptabla, kommenterade myndigheten i ett uttalande.

De två anställda har nu fått sparken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset