Den extremt verklighetstrogna dockan hade flickan fått av en släkting.
Den extremt verklighetstrogna dockan hade flickan fått av en släkting.

En extremt verklighetstrogen docka ledde till att poliser krossade rutan på en bil.

Två brittiska poliser larmades om ett bylte i baksätet på en bil som verkade vara en övergiven bebis på en sjukhusparkering i Dudley. Efter att ha frågat sjuksköterskor om råd bestämde de sig för att krossa rutan och rädda barnet. 

Efter att poliserna krossat rutan upptäckte det först till sin förskräckelse att bebisen var helt livlös – men kunde sedan dra en suck när de insåg att det rörde sig om en extremt verklighetstrogen docka, skriver West Midlands Police på sin Facebooksida

► LÄS MER: Krossade ruta för att rädda hund – polisanmäls

Dockan tillhörde en tioårig tjej som lämnat den när hon var med sin 20-åriga storasyster på sjukhuset. När de kom tillbaka till bilen hittade de rutan krossad och en lapp som uppmanade dem att ringa till polisen, enligt The Mirror

Storasystern säger till tidningen att hon förstår att polisen krossade rutan om de trodde att det var en bebis, men att hon själv inte tycker att den var så verklig. 

Polisen har ersatt skadan med ungefär tusen kronor och bett om ursäkt till bilägaren.

Det är inte första gången en docka lett polisen att krossa en bilruta. Tidigare i september skrev Metro om en händelse i Oakland, där en verklighetstrogen docka placerats i en bilbarnstol.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset