Kvinnan tänkte annullera spelet efter missen. Tur att hon inte gjorde det.
Kvinnan tänkte annullera spelet efter missen. Tur att hon inte gjorde det.

Kvinnan i Gävle lär inte gräma sig över sitt misstag. En felkryssad ruta resulterade nämligen i att hon nu är tio miljoner kronor rikare. ”Det här är ofattbart”, säger kvinnan som är nybliven pensionär.

Kvinnan brukar endast spela på Stryktipset och Måltipset. Av någon anledning råkade hon kryssa i tilläggsspelet Joker när hon lämnade in Måltipsetraden på butiken i Gävle. Hon såg att spelet kostade tio kronor mer än vanligt.

►LÄS MER: Peter blev arbetslös – dagen efter vann han på Triss

– En stund stod jag och funderade på att annullera kupongen och skriva en ny, men tänkte att det var ju bara en tia det handlade om. Herregud vilken tur att jag lät bli, säger vinnaren i ett pressmeddelande från Svenska spel.

Svenska spel försökte nå kvinnan under helgen utan att lyckas. Den nyblivna pensionären, som vill vara anonym, hade varit bortrest och såg att hon hade ett missat samtal på söndagskvällen. Hon ringde upp och fick beskedet.

– Det här är ofattbart! Tio miljoner är otroligt mycket pengar för en glad men småfattig nybliven pensionär. Man kanske skulle köpa en ny spelare till mitt favoritlag Brynäs också, de har ju gått så dåligt på sistone, säger kvinnan i pressmeddelandet.

Hon planerar även att göra verklighet av drömresan till USA. Men först väntar en resa till Svenska spels huvudkontor i Visby – där kvinnan ska få sin vinstcheck samt erbjudas ekonomisk rådgivning.

LÄS MER: Vann 50 miljoner – upptäckte vinsten först efter två månader

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset