Arne Hegerfors: Jag kan definitivt tänka mig att göra "Kryzz" igen

Scanpix

Arne Hegerfors och Björn Skifs diskuterar en comeback.

Lars Molin, ”Rederiet” och ”Kryzz”. Det är svenska folkets önskerepriser i tv. Sommartid är repristid i Sveriges Television. I år är inget undantag. ”Saltön”, ”Bröderna Lejonhjärta”, ”Vi på Saltkråkan”, ”Solens mat” och ”Rederiet” är några av sommarens repriser.

FLOD AV ÖNSKEMÅL
För tittarna är just ”Rederiet” en favorit i repris. När tittare ringer eller mejlar – på SVT:s hemsida finns en särskild länk för reprisönskemål – hör serien till de vanligaste förslagen.
En tydlig tendens i reprisönskemålen är att nyligen sända program sätter i gång tittarnas kollektiva minne. När den danska serien ”Krönikan” började sändas kom till exempel en flod av önskemål om att få återse ”Matador”, berättar Thomas Nilsson, chef för SVT Planering.
Arne Hegerfors är i dag anställd på Canal+.

BJÖRN SKIFS – EN GOD VÄN

Han säger att han inte är förvånad att hans gamla SVT-skötebarn ”Kryzz” fortfarande är populärt hos tittarna – och öppnar helt oväntat för en comeback.
– Jag har fortfarande kontakt med min SVT-producent, och hon säger att de diskuterar ”Kryzz” just tack vare det stora intresset från tittarna. Björn Skifs och jag blev goda vänner och vi pratar också om det. Han kan tänka sig att hoppa på igen, och det kan definitivt jag också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset