Benny Fredriksson vid Kulturhuset Stadsteaterns höstsamling 2015.
Benny Fredriksson vid Kulturhuset Stadsteaterns höstsamling 2015.

Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson har avlidit under en resa i Australien, uppger hans familj. Han blev 58 år gammal.

Kulturhuset Stadsteatern gick ut med nyheten om Fredriksson död på lördagskvällen.

– Vi är djupt chockade och förkrossade av Bennys alltför tidiga och tragiska bortgång, säger Sture Carlsson, nuvarande vd för Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Enligt Dagens Nyheter befanns sig Fredriksson i Australien tillsammans med sin fru, sångerskan Ann-Sofie von Otter, som har flera planerade uppträdanden i Sydney.

På söndagen ställer Stadsteatern in alla sina föreställningar utom “Ronja Rövardotter” och håller en minnesstund för Fredriksson.

Många vänner och kollegor uttrycker sin sorg på sociala medier. En av dem är sångerskan Lisa Nilsson, som skriver på Twitter: “Käre vän och teaterchef. Jag är bortom förstånd, förtvivlad och chockad över din hastiga bortgång.”

Benny Fredriksson tillträdde som vd för Stadsteatern 2002. Han avgick i december förra året efter att hård kritik framförts mot hans ledarstil i en granskning i svallvågorna av Metoo-rörelsen.

LÄS MER: Hårt kritiserad kulturchef avgår

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset