De nazistiska partierna gjorde inga lyckade kommunval och blev utan mandat — tills nu.

TT

Svenskarnas Parti (SvP) demonstrerar. 

En kupp gentemot Sverigedemokraterna gör att såväl Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen ser ut att få in representanter i Surahammar respektive Ludvika , skriver tidskriften Expo .

Förklaringen är att SD som fick sju mandat i Ludvika bara har fem kandidater och valde att inte stänga sin lista. Konsekvensen blir att personer som på valdagen skrivits in på SD:s valsedel kan ta kontroll över mandat. 18 personer har skrivit in Pär Öberg, medlem i Svenska motståndsrörelsens riksledning, som därmed kan väljas in.

I Ludvika är även Carolus Motander, som varit aktiv i Svenskarnas partis valrörelse, på väg att göra samma sak. I Borlänge är Pär Sjögren, Svenska motståndsrörelsen, aktuell som ersättare om någon Sverigedemokrat lämnar sitt uppdrag, skriver Expo.

Stockholm (TT)

►LÄS MER: Nazist invald i kommunfullmäktige. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset