Fotbollslegendaren Kurt Hamrin har drabbats av en stroke och vårdas på sjukhus i Florens. Arkivbild.
Fotbollslegendaren Kurt Hamrin har drabbats av en stroke och vårdas på sjukhus i Florens. Arkivbild.

Kurt Hamrin, en av svensk fotbolls största profiler genom tiderna, vårdas på sjukhus i hemstaden Florens efter en stroke.– Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger Hamrins hustru Marianne till Expressen.

Hamrin drabbades av stroken för en vecka sedan. Hela hans stora familj finns på plats för att stötta den 81-årige legendaren.

– Vi har ju fem barn och åtta barnbarn. Vi har två döttrar som bor i Sverige som har kommit ner. Det har varit en tråkig period. Jag hoppas snart få hem honom, men det lär väl dröja ungefär fjorton dagar, säger Marianne Hamrin till Expressen.

– I går mådde han bättre. Jag vågar inte säga mycket bättre. Han har blivit flyttad till ett sjukhus där de har börjat med rehabilitering på honom. Det är en bra utveckling, det betyder att det går framåt. Han kan inte gå, men nu har han börjat röra armarna, fortsätter hon.

Kurt Hamrin tog VM-silver på Råsunda 1958. Som proffs i Italien gjorde han 190 mål i Serie A och är den näst bäste svenske målskytten efter Gunnar Nordahl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset