En kvinna åtalas nu för att ha stulit en barnvagn med en bebis ifrån en förskola. Efter ett stort polispådrag hittades bebisen på en parkering drygt en och en halv timme senare.

Den 22 januari i år skulle en mamma hämta sitt lite äldre barn från en förskola på Hisingen norr om Göteborg. Mamman hade med sig sin yngre dotter i en dubbelvagn.

Mamman ställde vagnen precis utanför dörren till förskolan och lämnade sin sex månader gamla dottern i vagnen. När hon kom ut ungefär tio minuter senare var vagnen borta.

Mamman har berättat för polisen hur hennes puls gick upp, hur hon sprang runt och letade efter vagnen och ringde sin man. Hon säger att hon fick panik, skrek och grät och ringde 112.

LÄS MER: Bebis försvann från förskola – kvinna gripen för människorov

Barnvagnen hittades uppställd mellan fyra bilar på en parkering. Foto: Polisen.

Ett stort polispådrag startades för att hitta barnvagnen med den lilla flickan i.

Bebisen var vid gott mod, enligt polisen

Ungefär en och en halvt timme senare hittade några väktare barnet på en parkering vid Coop Bäckebol på Hisingen norr om Göteborg, flera kilometer från platsen där vagnen försvann.

Patrullen som var först på plats skrev direkt efter händelsen: ”Bebisen som är vad vi känner i gott mod får sitta i baksätet på polisbilen.”

Nu väcker åkalgaren åtal mot en 39-årig kvinna som misstänks för olaga frihetsberövande och ringa narkotikabrott.

LÄS MER: Mamma åtalad för att ha försökt döda sin bebis 

Ett vittne säger sig ha sett en kvinna med en barnvagn som gick in på hans garageuppfart under tiden som den lilla flickan var försvunnen. Kvinnan frågade efter vägen till Klareberg och sa att barnet i barnvagnen var mycket sjukt och att de skulle ta sig till sjukhuset i Angered.

En man såg en kvinna med en barnvagn gå in på hans garageinfart under den tid som barnet var försvunnet från förskolan. På bilden syns de spår som personen och barnvagnen lämnade. Foto: Polisen.

Den 39-åriga kvinnan själv beskriver det som att hon ville stjäla barnvagnen, men att hon inte förstod att det var ett barn i barnvagnen.

”Alltså, jag, jag … man får ju inte ta en vagn heller, men… men jag trodde verkligen inte att det låg nån, nåt barn i vagnen alltså. Verkligen inte,” har kvinnan sagt i förhör.

”Visste ju verkligen inte att det låg nån bebis i den”

Kvinnan säger att hon var påverkad av narkotika och alkohol vid tillfället och att hon blev rädd när hon insåg att det fanns en bebis i vagnen. Då ska hon enligt egen utsago ha ställt ifrån sig vagnen med barnet i på parkeringen vid Coop Bäckebol.

”Jag ställde den där, just mellan två bilar, för att den skulle bli upptäckt utav någon där, bara, som skulle märka detta då. Och jag blev, jag blev jätterädd när jag fick syn på den här alltså. Blev jätterädd. Visste ju verkligen inte att det låg nån bebis i den,” har kvinnan sagt i förhör.

LÄS MER: Nyfödd bebis stals från BB – av pappan

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset