Polisen vid platsen för det misstänkta brottet. Arkivbild.
Polisen vid platsen för det misstänkta brottet. Arkivbild.

Först högg hon ihjäl sin make med yxa och hammare, sedan hällde hon bensin över kroppen och tände på.Så menar åklagaren att mordet på en 53-årig man i Skåne i vintras gick till, men kvinnan nekar.

Det var den 47-åriga kvinnan som själv larmade SOS om branden i sitt förråd på villatomten i Staffanstorps kommun den 30 januari. När räddningstjänst och polis kom dit blev hon snabbt misstänkt för brott – framför allt för att hon hade blod på sina kläder. Blodet har senare visat sig komma från maken.

– Uppenbarligen var syftet med branden att dölja brottet. Hon hade hällt bensin över kroppen, säger kammaråklagare Mathias Larsson till TT.

Kvinnan har i alla förhör nekat till brott och förklarat blodet på sina kläder med att hon fått det på sig när hon hittade maken på en solsäng i förrådet. Hon har beskrivit förhållandet med maken som destruktivt och hävdat att hon utsatts för psykisk misshandel och känt sig kontrollerad, berättar åklagaren.

Mannen var påverkad av sömnmedel och alkohol när han mördades och det, menar åklagaren, har påverkat hans förmåga att försvara sig.

Rättegången kommer att hållas i Lunds tingsrätt och beräknas pågå i sju dagar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset