Kvinnan tryckte upp ett paket med gräddbullar i huvudet på mannen. 
OBS: Bilden är en genrebild
Kvinnan tryckte upp ett paket med gräddbullar i huvudet på mannen. OBS: Bilden är en genrebild

Den 25-åriga kvinnan blev kallad "jävla idiot" av en pappa på IKEA, något som fick henne att se rött. Kort därefter valde hon därför att trycka upp ett paket gräddbullar i huvudet på honom, enligt utredningen. "Jag kände mig orättvist behandlad, säger kvinnan i polisförhör.

”Gräddbullsattacken”, som bland andra Sydsvenskan har rapporterat om, utspelade sig i januari tidigare i år.

Pappan, en man i 35-årsåldern, befann sig på Ikea tillsammans med sin familj. På väg uppför trappan sa han åt sin dotter att hålla sig i räcket, så att hon inte skulle ramla. När den 25-åriga kvinnan, som var på väg ner, försökte gå mellan dottern och räcket blev pappan irriterad, och enligt åtalet slutade det med att han kallade kvinnan ”jävla idiot”, enligt utredningen.

Något som kvinnan i fråga inte uppskattade.

LÄS MER: Gräddbullen är nya trendbaket

”Vet inte varför jag gjorde som jag gjorde”

I förhör berättar kvinnan att hon mådde dåligt efter kommentaren och att hon bestämde sig för att söka upp pappan på Ikeas restaurang. Med sig hade hon ett nyinköpt paket gräddbullar.

Hon gick därefter fram till pappan, knackade honom på axeln och frågade om det var han som kallat henne ”jävla idiot”. Kort efter att pappan sagt ja svarade kvinnan med att trycka upp paketet med gräddbullar i huvudet på honom, till omgivningens stora förvåning.

 

 

Enligt åtalet fick flera personer sedan ingripa för att sära på de två inblandade, som båda var upprörda efter ”gräddbullsattacken”.

”Jag vet inte varför jag gjorde som jag gjorde, jag hade planerat att vi skulle lösa konflikten som två vuxna människor”, säger kvinnan i förhör.

Pappan valde senare att polisanmäla kvinnan, och hon har nu åtalats för ofredande. Enligt åtalet vill mannen ha 7 000 kronor i skadestånd samt 500 kronor i ersättning för kemtvätt av hans skinnjacka.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott