Ungefär vid det röda krysset ska kvinnan ha blivit attackerad med en påse bajs i ansiktet.
Ungefär vid det röda krysset ska kvinnan ha blivit attackerad med en påse bajs i ansiktet.

Under söndagen utsattes en kvinna i Kärrtorp för en bajsattack, skriver Stockholmdirekt.se. En förbipasserande cyklist mulade kvinnan med en bajspåse. Polisen reaktion: ”Det här är inget för oss.”

Det var i går runt 13-tiden som den unga kvinnan gick i parken mellan Byälvsvägen och Kärrtorps IP i södra Stockholm. Plötsligt kommer en man cyklandes bakom henne. När han kört upp bredvid trycker han upp en påse med mänsklig avföring i kvinnans ansikte.

Pappan till offret uttalar sig i Stockholmdirekt.se, som skrev om händelsen först, och han beskriver att påsens kanter var nedrullade som ”en bajspaj”.

– Hon mår inte alls bra och det här har tagit hårt på hela familjen. Hon är kränkt, förbannad, illamående och har drabbats av gråtattacker, säger pappan till Stockholmdirekt.se.

►LÄS MER: Kvinna trakasserade pizzeria – beställde pizzor med bajs

Två andra kvinnor stannar och hjälper till att torka av bajset. En av dem ringer polisen och blir kopplad mellan olika poliser men pratar med några.

– En polis sa att det här är inget de skickar en bil på. De frågade ingenting om han som kastat bajset, inte ens vilket håll han försvann åt, säger vittnet till Stockholmdirekt.se.

En polisanmälan ska enligt Stockholmdirekt ha upprättats på telefon. Offrets pappa ska från polisen ha fått höra ”det här är inget för oss”, enligt sajten.

Närpolisen Kristina Forsgren i Bagarmossen känner till att det skett en bajsattack.

– Jag ska ta kontakt med de berörda poliserna och kolla om det finns liknande fall med en attackerande bajsgubbe. Det är förskräckligt. Och jag är mycket förvånad över att en polispatrull inte skickats till platsen. På polisindividnivå kan jag säga att jag tycker det låter väldigt konstigt. Det här är ett ofredande, kanske en misshandel, och då ska en bil vara på plats om det finns en ledig patrull, säger Kristina Forsgren till Stockholmdirekt.se.

►LÄS MER:  Professorn om Malous bajs-cocktail: "En frisk människa ska inte dricka bajsvatten"

Enligt sajten blev hon så chockad att hon inte fick ett bra signalement på mannen som försvann bort på cykeln. Hon uppskattar åldern till mellan 30 och 40 år.

Forsgren uppmanar vittnen till liknande attacker att höra av sig till polisen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset