Allt fler dör i selfierelaterade sammanhang. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.
Allt fler dör i selfierelaterade sammanhang. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

En kvinna blev påkörd av ett tåg i Thailand när hon skulle ta en selfie med en vän på ett järnvägsspår. Kvinnan dog av sina skador och vännen vårdas med allvarliga skador, skriver The Telegraph.

En 28-årig kvinna från Thailand dog i samband med att hon skulle ta en selfie med sin vän vid en tågstation i Bangkok, skriver The Telegraph.

Enligt uppgifter till tidningen ska kvinnan, som innan olyckan var framme hade varit ute och druckit med sina vänner på en närliggande bar, ha försökt ta en selfie tillsammans med en vän på ett järnvägsspår, utan att notera att ett tåg var på ingång.

LÄS MER: Hon tar selfies med männen som trakasserar henne

Kvinnan skadades så pass svårt av kollisionen med tåget att hon senare avled på sjukhus. Hennes vän, som också blev påkörd av tåget, klarade sig med en bruten arm och vårdas fortfarande på sjukhus.

Antalet dödsfall som kan relateras till selfies ökar från år till år, och enligt statistik som The Telegraph tagit del av dog 70 personer av selfies under 2016. Det kan jämföras med 15 dödsfall 2014.

I Bombay i Indien, där antalet selfierelaterade dödsfall är högst i världen, har selfieförbud införts i flera stadsdelar, skriver The Telegraph.

LÄS MER: Indien på offensiven mot dödliga selfies

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset