Kvinnan drömde att hon våldtogs, och nu har en man dömts till fängelse för brottet.
Kvinnan drömde att hon våldtogs, och nu har en man dömts till fängelse för brottet.

Kvinnan hade en mardröm om att hon blev våldtagen. Då hon vaknade upp i sängen upptäckte hon att en man hade sex med henne. Nu döms en 32-årig man för våldtäkt.

Kvinnan drömde att någon hade sex med henne mot hennes vilja. I drömmen försökte hon komma undan genom att vända sig bort, men kände en hand på sin höft och att övergreppet fortsatte. Då hon gradvis vaknade insåg hon att det inte var en dröm utan att en man hade sex med henne, har kvinnan berättat.

Vid tidpunkten för brottet, i november förra året, arbetade mannen och kvinnan på samma arbetsplats, men ska inte ha känt varandra väl. Tidigare samma kväll som våldtäkten ägde rum hade kvinnan, mannen och ytterligare en kvinnlig kollega gått ut tillsammans.

LÄS MER: Rätten friar man från badvåldtäkt: Kan ha kommit åt kvinnans underliv av misstag

Vaknade av kvinnans skrik

När klubben stängde fortsatte de festa i kvinnans lägenhet i södra Stockholm. Den kvinnliga kollegan började må dåligt och lade sig i sängen, och mannen ringde efter en taxi.

I väntan på taxin erbjöd kvinnan mannen att lägga sig i sängen, vilket han gjorde, och därefter somnade hon.

Kollegan har berättat att hon vaknade av att kvinnan skrek på mannen att lämna lägenheten.

Döms för våldtäkt

Händelsen polisanmäldes, och mannen åtalades för våldtäkt. Mannen nekade till brott och menade att sexet var frivilligt. Men rätten går på kvinnans uppgifter och stödbevisningen, varför mannen nu döms till två års fängelse för våldtäkt. Han ska även betala skadestånd till kvinnan om 115 000 kronor.

LÄS MER: Kvinnan visste inte att hon våldtagits – nu döms 39-åring 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott