En kvinna födde ensam sitt barn på vårhotellet sedan personalen skickat henne vidare från sjukhuset. Arkivbild.
En kvinna födde ensam sitt barn på vårhotellet sedan personalen skickat henne vidare från sjukhuset. Arkivbild.

En kvinna i Sundsvall tvingades föda ensam på ett patienthotell efter att ringt och larmat utan att någon kom. Födseln blev dramatisk – barnet föll i golvet med ansiktet först.

När kvinnan kom till Sundsvalls sjukhus antog förlossningspersonalen att barnet inte skulle komma förrän på kvällen och skickade henne därför vidare till vårdhotellet. Men förlossningen startade snart efter ankomsten och ingen svarade på de nummer kvinnan fått att ringa på om något oförutsett hände.

– Jag fick inget svar och ingen kom för att hjälpa mig, säger kvinnan till Mittmedia.

Förlossningen i måndags blev dramatisk och barnet föll i golvet med ansiktet först, samtidigt som mamman var omtöcknad och näst intill svimfärdig.

– Jag sträckte mig efter min baby och tog upp henne och masserade hennes rygg. Det var blod överallt. Det var som en mardröm, berättar kvinnan.

Barnet och kvinnan kunde ändå skrivas ut från sjukhuset dagen efter.

Enligt Mikaela Forsmark, ansvarig på vårdhotellet på Sundsvalls sjukhus, ska händelsen nu utredas.

– Vi förstår att det här var en traumatisk upplevelse för mamman, det var det för vår personal också. Ibland händer det saker som inte går att förutse. Det är rapporterat som en avvikelse och vi har startat upp en utredning för att se om det är något som har brustit, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset