Genrebild.
Genrebild.

För drygt fyra år sedan dömdes en kvinna för att ha försökt gasa ihjäl sina barn och spränga dem i luften. Nu är hon ute och har fått jobb på en skola, skriver Aftonbladet.

Jobbet kvinnan fått på skolan som bedriver kursverksamhet för barn och vuxna är på heltid. I samband med det skriver förvaltningsrätten att man vill se om kvinnans tillstånd förblir stabilt eftersom att heltidsarbete kan innebära en påfrestning, skriver Aftonbladet.

Tidningen skriver att hon dömdes för mordförsök till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för fyra år sedan. Kvinnan hade försökt mörda sina två barn, båda under tio år. Planen var att öppna en gasolflaska i bilen när barnen hade somnat, för att sedan tända på. Barnen överlevde, men fick brännskador i ansiktet.

LÄS MER: ”4-årig pojke dog ensam i lägenhet”

Vid den senaste prövningen tyckte chefsöverläkaren att vården kvinnan har skulle upphöra helt. Förvaltningsrätten går dock inte på överläkarens linje och menar att den rättspsykiatriska vården måste fortsätta.

– Hon ska arbeta med en handledare och vi känner till hennes bakgrund, säger en av de ansvariga för kursverksamheten på skolan där kvinnan börjar jobba inom kort.

LÄS MER: ”Undernärd bebis dog – nu döms föräldrarna”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset