Kvinnan gjorde sig oanträffbar.
Kvinnan gjorde sig oanträffbar.

En kvinna i Sundsvall fick 200 000 kronor på sitt konto av misstag. Misstaget upptäcktes direkt. Men kvinnan slutade plötsligt att svara i telefonen, trots att hon lovat att betala tillbaka pengarna, skriver Sundvalls tidning.

Det var den 6 juli som en advokatbyrå av misstag förde över 200 000 till kvinnan. De kontaktade henne genast och kvinnan lovade att betala tillbaka pengarna. Därefter fick de inte kontakt med kvinnan, skriver Sundsvalls tidning.

LÄS MER: "Fick annan persons miljoner insatta på bankkontot – brände det på lyx" 

​Gång på gång sökte de kvinnan för att få pengarna tillbaka och när de kontaktat hennes anhöriga så har de fått ett mobilnummer där ingen har svarat. Advokatbyrån uppfattade att de anhöriga försökte skydda henne och att de inte kunde få tillbaka pengar på ett annat sätt än att stämma kvinnan, vilket de beslutade sig för att göra.

LÄS MER: "42-årig kvinna gick på bidrag – köpte plastikkirurgi, hus och bilar"

De ansökte dessutom om kvarstad, vilket innebär att egendom tas som säkerhet för en viss skuld i avvaktan på dom. 14 juli beviljade tingsrätten kvarstad om så mycket av kvinnas egendom att det blev likvärdigt med 200 000 kronor. I samband med det löste sig hela situationen och tingsrätten upphävde beslutet om kvarstad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott