Påsen hon fick med sig hem innehöll sju burkar amfetamin.
Påsen hon fick med sig hem innehöll sju burkar amfetamin.

Kvinnan hade beställt ut medicin via Apotekets hemsida. När hon sedan hämtade ut leveransen hade hon fått en annan beställning. Ett paket med 700 tabletter ren amfetamin.

Det var på Apotek Måsen i Uddevalla som kvinnan visade upp legitimation och fick ut två påsar medicin. På kvällen då hon öppnade påsarna blev hon misstänksam, eftersom det var fler burkar än hon hade räknat med, skriver Aftonbladet.

När hon läste på burkarnas etiketter insåg hon vad medicinen var – sju burkar med ren amfetamin.

LÄS MER: 68-åring hade tre kilo knark i frysen – döms till fängelse

– Det är lite läskigt. Hade just den medicinen hamnat i fel händer, så hade kanske någon sålt det vidare eller gjort något annat olämpligt. Det är säkert eftertraktat med sådana tabletter tänker jag, säger hon till Aftonbladet.

I påsen fanns även namn, adress, personnummer och en komplett lista över alla mediciner som den andra personen fått utskrivna sedan i mars i år.

LÄS MER: Apotek råkade ge barn psyk-medicin i stället för godis

Magnus Frisk som är pressansvarig på Apoteket har kommenterat händelsen. Enligt Frisk är Apoteket väldigt tacksamma för att kvinnan lämnade tillbaka medicinen och berättade om missen.

Han menar också att Apoteket ser allvarligt på det som hänt och att de kommer att utreda händelsen. Han kan dock inte redogöra för vad som gick fel i just det här fallet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset