Gick vilse när hon plockade svamp.
Gick vilse när hon plockade svamp.

Vid 20-tiden under torsdagskvällen försvann en kvinna i 40-årsåldern i Sandsjöbacka naturreservat i Göteborg. Efter en stor sökinsats som pågått under natten kunde kvinnan hittas vid halv sex-tiden på fredagsmorgonen.

Under torsdagskvällen försvann en kvinna i 40-årsåldern som gett sig ut för att plocka svamp i Sandsjöbacka naturreservat utanför Billdal i Göteborg, rapporterar GT.

LÄS MER: Gick vilse – hittades med ”hjälp” av tallbarr

Kvinnan ska ha gått vilse och anhöriga, som senast hörde av henne vid 20-tiden, blev oroliga. Polis kom därför att genomföra en större räddningsinsats under kvällen och natten.

– Vi har haft en större sökinsats under hela kvällen och natten, med flera patruller, polishundar och helikopter, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till GT.

Polisen kunde till en början lokalisera kvinnan med hjälp av hennes mobiltelefon, som dock senare kom att ladda ur. Först vid halv sex-tiden på fredagsmorgonen kunde kvinnan hittas välbehållen – av en polishund.

– Det var en polishund som hittade henne. Hon återfanns i det område där vi hade pejlat telefonen. Hon är nedkyld och chockad men mår bra i övrigt, säger Henrik Sterner, till GT.

LÄS MER: Full man gick vilse in i fängelse – polisen fick hjälpa honom ut

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om svamp