Kvinnan greps av polis efter den mer än halvtimmeslånga vansinnesfärden. Arkivbild.
Kvinnan greps av polis efter den mer än halvtimmeslånga vansinnesfärden. Arkivbild.

En kvinna i 30-årsåldern har gripits efter en ungefär halvtimmeslång polisjakt på Hisingen i Göteborg. Bilen var stundtals var uppe i 140 kilometer i timmen i morgontrafiken innan den slutligen stoppades med hjälp av en spikmatta, skriver gp.se

– Hon är misstänkt för tillgrepp av bil och diverse trafikbrott. Men vi har inte sett att hon på något sätt ska ha varit påverkat av droger, säger Stefan Gustafsson, informatör vid polisen region Väst, till TT.

Bilen, en Volvo av nyare modell, stals strax efter klockan 06. Polisen kunde följa färden via fordonets gps men valde vid flera tillfällen att avbryta jakten för att inte riskera olyckor. Istället beslutade man att lägga ut spikmattor för att stoppa kvinnans framfart. Trots att alla fyra däcken punkterades när bilen körde över en matta fortsatte färden en bit innan kvinnan inte längre kunde kontrollera styrningen utan körde av vägen.

– Vi vet inte riktigt hur hon kunnat komma in i bilen som har ett avancerat stöldskydd. Vi kommer att hålla förhör med henne under dagen, säger Stefan Gustafsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset