Tidigare i veckan upptäckte en kvinna i 80-årsåldern i Kristinehamn att hon hade haft inbrott i sitt källarförråd och att hon blivit bestulen på sin tv-apparat.

Polisen i Värmland har skrivit om händelsen på sin Facebooksida, som nu fått spridning.

Kvinnan ringde och anmälde händelsen till polisen som enligt rutin frågade om kvinnan hade några ersättningsyrkanden för det som blivit stulet.

LÄS MER: Snodde tre coola troll från trädgård – greps på bar gärning i gryningen

Ville tacka tjuven

– Kvinnan svarade då att hon inte hade det, men däremot ville hon tacka tjuven för hjälpen att forsla bort tv:n, säger presskommunikatör Stefan Dangardt vid polisen i region Bergslagen, till Metro.

Tv:n var visserligen gammal, men den var också trasig.

– Polisen som tog upp anmälan har skrivit att hon talat med en väldigt glad och tacksam dam som dock blivit utsatt för ett inbrott. Men det är inte väldigt ofta som någon är nöjd över ett inbrott, säger Stefan Dangardt.

Någon förundersökning kring inbrottet är inte inledd, då man inte kunnat säkra några spår från tjuven.

LÄS MER: NyheterÄldre par bevittnade inbrott – slogs och pepparsprejades av flera gärningsmän

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset