Kvinnan kidnappades, placerades i en säck och dumpades i skogen.
Kvinnan kidnappades, placerades i en säck och dumpades i skogen.

Kvinnan lade ut en soffa till försäljning via nätet. Hon kidnappades av falska köpare, lades i en säck och dumpades i en vinterskog. Nu döms en 24-årig man till 10 års fängelse. Hans kvinnliga kumpan har tidigare dömts till åtta års fängelse.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, lade ut en soffa till försäljning via nätet. Ett par – en 20-årig kvinna och en 24-årig man – hörde av sig, och mardrömmen började, vilket Metro har rapporterat om tidigare.

Kvinnan med soffan blev hotad med ett pistolliknande föremål, fick händer och fötter bundna med buntband och lindades in i silvertejp.

Dumpades i kall skog

– De stjäl grejer från henne, pressar henne på bankkort och uppgifter, och packar ner henne i en så kallad big bag-säck. De bär ner henne till en bil där de håller henne frihetsberövad, och pressar henne på fler kortuppgifter, berättade åklagare Lucas Eriksson för Metro.

LÄS MER: Misstänkt rymde från sjukhus – åtalas nu för dubbelkidnappning

Kvinnan överfölls i Stockholmsområdet en eftermiddag i februari, och efter flera timmar dumpades hon tillsammans med säcken i skogen i Norrtälje kommun. Vid tidpunkten var det runt åtta minusgrader ute. Efter en stund lyckades kvinnan dock ta sig loss och gick från platsen barfota i snön, innan hon kunde påkalla hjälp. Hon fick förfrysningsskador på fötterna och svåra smärtor, enligt åtalet.

Kvinnlig kumpan tidigare dömd

Nu döms den 24-årige mannen till 10 års fängelse för mordförsök, människorov och rån. Han ska även betala skadestånd till offret om knapp 336 000 kronor.

LÄS MER: GW om misstänkt i Lena-fallet: Därför bedömer polisen honom som intressant

Mannen har tidigare genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, som visade att han inte hade en allvarlig psykisk störning.

Hans kvinnliga kumpan har tidigare dömts, mot sitt nekande, för samma brott. Straffet blev åtta års fängelse. Hon har överklagat domen.

Säcken som kvinnan dumpades i. Foto: Polisen
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset