En kvinna skadades svårt när hon stångades av en ko i Stenshuvuds nationalpark i Skåne. Kvinnan och hennes hund ska ha råkat komma emellan en ko och hennes kalv. ”Hon har haft en fruktansvärd otur”, säger Mikael Ringman, pressansvarig på Länsstyrelsen i Skåne.

Det var under torsdagseftermiddagen som kvinnan, som är en van besökare vid nationalpaken tagit vägen genom en kohage med sin hund.

– Hon vet precis hur man ska bete sig i hagarna och hon håller sig på stort avstånd, men det finns några dagar gammal kalv som ligger gömd bakom ett buskade som hon i princip går rakt in i, säger Mikael Ringman.

Kalven blir då rädd och hoppar upp, vilket i sin tur skrämmer kvinnan.

– Kalvens ko uppfattar detta som ett hot och rusar mot kvinnan och stångar henne två gånger. 

Kvinnan ringde själv 112, men ambulansen hade svårt att hitta fram till platsen. Personal på plats i nationalparken har fått lotsa ambulansen rätt och transporterat henne med ett terrängfordon till en upphämtningsplats.

– Enligt kvinnans familj är hon på sjukhus med har allvarliga skador, säger Mikael Ringman, som inte kan gå in i detalj hur allvarliga skadorna är. 

Han upprepar att kvinnan varit en van besökare som haft en enorm otur.

– Det gäller samma regler i Stenshuvud som i andra hagar, man kan inte förbjuda någon att gå genom en hage men man får göra det på egen risk. Det är särskilt viktigt att vara försiktig och ta omvägar runt flocken när man har en hund. Hon har gjort rätt men haft en fruktansvärd otur.

Det är oklart om någon polisanmälan om händelsen har upprättats. Metro har sökt polisen i Skåne och talat med Ystads lasarett som inte har några uppgifter om kvinnan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset