Polisen undersöker lägenheten där den 20-åriga kvinnan hittades död.
Polisen undersöker lägenheten där den 20-åriga kvinnan hittades död.

En man i Finspång häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand. Enligt Aftonbladet misstänks den 32-åriga mannen ha mördat sin flickvän och sedan försökt bränna inne hennes familj.

Det var under natten till torsdagen som familjen vaknade av att brandlarmet gick i gång i villan i Finspång. Någon hade då hällt bensin på porten och tänt eld och villan var rökfylld. När pappan i familjen skulle hämta brandsläckare för att släcka elden såg han någon krypa i trädgården. Han kände direkt igen mannen som sin 20-åriga dotters 32-årige sambo, skriver Aftonbladet.

Den 32 åriga mannen lämnade platsen men kunde snart därefter gripas av polisen. När polisen under torsdagen genomförde en husrannsakan i 32-åringens bostad påträffades hans 20-åriga flickvän död i lägenheten.

Hennes pappa berättar för Aftonbladet att familjen på senare tid känt sig hotade av 32-årigen som enligt tidningen har ett omfattande brottsregister.

– Jag visste att något sådant här skulle hända, säger han till Aftonbladet.
 
Under söndagsförmiddagen ställdes 32-åringen inför häktningsdomaren i Norrköpings tingsrätt. Han erkänner mordbrand men nekar till mord.

– Han medger att vållat hennes död, men gör gällande att han befunnit sig i något förvirringstillstånd och därför inte varit medveten om vad han gjort. Han bestrider att han haft något uppsåt att mörda sin sambo, sa hans advokat under häktningsförhandlingarna, enligt Aftonbladet.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset