En 41-årig kvinna och en 18-årig man misstänks för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i början av augusti. Arkivbild.
En 41-årig kvinna och en 18-årig man misstänks för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i början av augusti. Arkivbild.

Den 41-åriga kvinna som misstänks för mord och mordförsök i Arboga har omhäktats, rapporterar Expressen.Kvinnan ska även genomgå en psykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-utredning.

Kvinnan har suttit häktad i Uppsala och medverkade därför via videolänk från häktet i Uppsala där hon suttit de senast fyra veckorna. Efter en dryg timmes förhandling omhäktades hon, misstänkt för mord och försök till mord i det uppmärksammade rättsfallet vid en sommarstuga i Arboga där 41-åringens pappa mördades och mamman hittades blödande.

– Om hon är besviken? Det är klart att hon ville ha blivit försatt på fri fot, sade kvinnans advokat Amanda Hikes till Expressen direkt efter förhandlingen.

Kvinnans advokat vill inte uttala sig om hur 41-åringen tog beslutet.

– Men jag kan säga att hon för en isolerad tillvaro på häktet, säger Amanda Hikes till Vestmanlands läns tidning.

Redan i fredags omhäktades kvinnans 18-årige sambo och även han kommer att genomgå en paragraf 7-utredning.

De båda häktades den 2 september efter att ha gripits i norska Trondheim. Innan dess hade 41-åringen i mitten av augusti gripits på Arlanda då hon försökt lämna landet. Såväl hon och sambon släpptes dock ett par dagar senare efter beslut av åklagaren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset