Att gruppen just fångar in kvinnar handlar enligt honom om att "de är lättare att fånga in".
Att gruppen just fångar in kvinnar handlar enligt honom om att "de är lättare att fånga in".

Under torsdagen kom en kvinna att polisanmäla en teatergrupp som på en vikingamarknad i Skåne fångade henne och använde henne som byte i en iscensatt slavhandel. Kvinnan fick när hon var fångad höra kommentarer om sina former. Till Sydsvenskan säger dock teatergruppen att det bara är en "komisk spexgrej" och inte alls sexistiskt.

Under torsdagen kunde DN berätta hur en kvinna polisanmält en teatergrupp på en vikingamarknad. Kvinnan ska ha besökt den årliga vikingamarknaden vid Fotevikens museum utanför Höllviken i Skåne när hon plötsligt blev påhoppad av fem män som kastade ett nät över henne. Kvinnan fick sedan en järnkrage runt halsen och bjöds ut till försäljning inför publiken. 

► LÄS MER: Kvinna såldes som slav på museum – har polisanmält händelsen

– Männen ska ha fällt kommentarer om att hon var en bra slav för att hon är duktig i köket och bra på att laga mat. Och de ska också ha fällt kommentarer om hennes fina former, sa kommissarie Ann-Christine Sjöbeck vid polisen i Trelleborg då till DN.

Det kringresande teatersällskapet som stod bakom händelsen har sedan dess fått ta emot många negativa kommentarer på sin Facebooksida, gruppen har bland annat anklagats för att vara sexistiska. Men till Sydsvenskan säger gruppens grundare att de inte alls är sexistiska.

– Det är inte sexistiskt, bara en komisk spexgrej som vi alltid gör.

Gruppen filmar och lägger upp alla sina "slavförsäljningar" på Facebook under rubriken "Dagens byte", och enligt gruppens grundare var kvinnan som polisanmält gruppen med på leken.

Att gruppen just fångar in kvinnar handlar enligt honom om att "de är lättare att fånga in", och att kommentarerna om kvinnans kropp kommer ur att de används för att poängtera att kvinnan är ett gott byte. Gruppen har nu valt att göra sina Facebookvideor privata. 

– Det är trist att allt ska vara så politiskt korrekt. Jag kan inte svara på vad folk blir kränkta av eller hur de upplever saker. Blir man kränkt av allt får man stanna hemma, säger grundaren till Sydsvenskan.

► LÄS MER: Vikingafotografen: Sluta använd mina bilder i rasistiska syften

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset