Ett dygnet runt-öppet McDonalds i Hongkong.
Ett dygnet runt-öppet McDonalds i Hongkong.

En hemlös kvinna i Hongkong hittades död under lördagsmorgonen efter att hon suttit på ett dygnet runt-öppet Mcdonalds i 24 timmar. Händelsen har nu skapat en stor debatt om hemlösheten i Hongkong.

Under söndagen kunde den Hongkong-baserade tidningen South China morning postrapportera om hur en kvinna, som påstås vara mellan 50 och 60 år, hittats död på ett dygnet runt-öppet Mcdonalds. Kvinnan hittades hukad över bordet där hon suttit i av restaurangens hörn i 24 timmar utan att någon av de andra kunderna märkt av henne.

Kvinnan hade enligt tidningen ingen legitimation, och antas vara hemlös.

Material från övervakningskameror visar hur kvinnan 24 timmar innan sin död syns sitta på restaurangen för att sedan falla ihop utan att någon på restaurangen lägger märke till henne.

► LÄS MER: Nej, McDonald’s serverar inte människokött

I ett uttalande från Mcdonalds i Hongkong säger företaget att de är ledsna över det som hänt, men också att Mcdonalds välkomnar alla kunder på sina 24-timmars restauranger vilken tid på dygnet som helst oavsett om de beställer något eller inte.

Händelsen har nu väckt diskussioner i Hongkong om hur landet misslyckas att ta hand om sina hemlösa, och välgörenhetsorganisationer hävdar att lönerna i landet är för låga för att betala de höga bostadskostnaderna. South China morning post rapporterar att antalet som sover ute mer än fördubblats sedan 2010, från 393 till 806.

► LÄS MER: Daniel dog utan att någon märkte det

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik