Kvinnan som satte sig på växelmynten som föll ut över sätet i bilen fick tredje gradens brännskador på baksidan på sina lår. 
Kvinnan som satte sig på växelmynten som föll ut över sätet i bilen fick tredje gradens brännskador på baksidan på sina lår. 

Att förvara mynt i bilen en varm sommardag kan få oanade konsekvenser. Det fick en kvinna i Oklahoma, USA, erfara. Hon fick tredje gradens brännskador efter att ha satt sig på kopparslantar som låg i bilen.

Det var i förra veckan som en kvinna i Moore i delstaten Oklahoma råkade välta ut en mugg med växelmynt som landade i förarsätet på bilen. Först tänkte hon inte så mycket på dem utan satte sig i alla fall. 

Det var en het sommardag, runt 40 grader ute, och när hon satte sig ner kom mynten i kontakt med hennes ben. 

LÄS MER: Test: Så snabbt blir det varmt i en bil i solen 

Det gjorde ont och när hon kom hem försökte hon kyla benet med is, men det hjälpte inte. 

– Det var helt olidligt, det var en hemsk smärta som jag aldrig tidigare känt i hela mitt liv, säger hon till CBS News lokala tv-kanalen KWTV. 

Hon sökte till slut vård och när läkarna fick se brännmärkena på hennes ben blev de chockade. Hon hade fått tredje grannes brännskador på baksidan av hennes lår. Tredje gradens brännskador är den allvarligaste och de kan orsaka att huden smälter och de kan skada de underliggande musklerna. 

Kvinnan har fortfarande ont och har svårt att gå, sitta och ligga ner efter att ha bränt sig på mynten. 

Men hon vill därför varna andra, så att de inte råkar ut för samma sak: 

– Alla måste se upp för mynt på bilsätena, eftersom de faktiskt bränns. Jag skulle verkligen inte vilja se ett barn med denna typ av brännskador på benen, säger hon till KWTV. 

LÄS MER: Så här ska du göra om du ser ett barn eller djur i en varm bil 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa