Den 35-åriga kvinnan blev så aggressiv i arresten att hon slet skägget av en i personalen. (Bilden har tagits i ett annat sammanhang)
Den 35-åriga kvinnan blev så aggressiv i arresten att hon slet skägget av en i personalen. (Bilden har tagits i ett annat sammanhang)

Den 35-åriga kvinnan tappade besinningen när hon fördes till arresten i Lidköping. Hon bet en man i armen och slet sedan bort en bit av hans skägg. Kvinnan har nu dömts till misshandel.

Det var i mars i år som kvinnan omhändertogs eftersom hon uppträtt våldsamt på Systembolaget i Skara, skriver nlt.se och gt.se. 

Tillsammans med hennes sambo som gripits på ett annat ställe i Skara fördes hon till arresten i Lidköping. 

► LÄS MER: Skägg innehöll mer bajsbakterier än toaletter i labbtest

När de kom till arresten smet mannen från sin arrest och tog sig till rummet där kvinnan befann sig. 

Personalen sprang efter och använde sprej för att få stopp på honom. En av poliserna fick sprej i ögat, föll och ramlade under den 35-åriga kvinnan som slog polisen så hårt i ansiktet att hon trodde att hon skulle svimma. 

Efter det attackerade kvinnan en manlig anställd. Först bet hon honom i armen. Sen fick hon tag i hans skägg och drog loss stora tussar från mannens haka. Han fick precis som kvinnan, mycket ont efter händelsen. 

När det var som rörigast i arresten slocknade dessutom lampan i taket. 

► LÄS MER:Debatt: Lämna skägget i fred
 

Förutom misshandeln i arresten dömdes kvinnan för ett tidigare misshandelsfall ett halvår senare. Då hade hon besökt en man som påstått att hon försökt sälja sex till henne. kvinnan blev då arg och slog honom i huvudet med en klocka och misshandlade honom med en innebandyklubba. När polisen skulle gripa henne spottade hon en av poliserna i ansiktet. 

Nu har kvinnan dömts till skyddstillsyn i två år för misshandel och två fall av våld mot tjänstemän. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset