Kvinnan har haft svårt att få tag på sin man, därför har hon skickat skilsmässohandlingarna till honom på Facebook.
Kvinnan har haft svårt att få tag på sin man, därför har hon skickat skilsmässohandlingarna till honom på Facebook.

En 26-årig kvinna tröttnade på att hennes make aldrig gick att få tag på. Nu har hon fått tillstånd av en domstol att skicka in sina skilsmässopapper till honom via Facebook.

Ellanora Baidoo, från Brooklyn USA, gifte sig med Victor Sena Blood- Dzraku 2009. Det var en borgerlig vigsel men eftersom båda är från Ghana ville hon att de även skulle gifta sig enligt traditionerna i hemlandet, något som maken gått med på, skriver The Daily News.

Men vigseln i Ghana blev aldrig av och smekmånaden blev kort. Efter bröllopet blev maken allt svårare att få tag på och något gemensamt hem blev det inte eftersom paret aldrig flyttade ihop. Till slut blev Ellanora Baidoo less på att ha gift sig med en så frånvarande man och bestämde sig för att skiljas. Även då visade det sig vara omöjligt att få till ett samtal ansikte mot ansikte.

– Vi har provat allt, till och med att hyra en privatdetektiv men inget har fungerat, säger kvinnans advokat Andrew Spinelli till tidningen.

Maken, som inte haft någon permanent adress eller arbete, har bara gått att nå via mobilen eller sin Facebook-sida. För att få honom att skriva på skilsmässopappprena fanns helt enkelt bara ett alternativ: att skicka honom dokumenten via nätet.

Nu har en domstol i New York gett Ellanora Baidoo tillåtelse att skicka skilsmässohandlingarna till sin man på Facebook. En gång i veckan ska kvinnans advokat skicka honom dokumenten tills att han bekräftar att han sett dem. Det första Facebook-meddelandet gick ut förra veckan.

– Än så länge har han inte hört av sig, säger Andrew Spinelli.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset