Chanelle blev vittne till när en busschaufför sa åt en kvinna att tysta sitt gråtande barn eller kliva av. (Bussen på bilden har inget med händelsen att göra.)
Chanelle blev vittne till när en busschaufför sa åt en kvinna att tysta sitt gråtande barn eller kliva av. (Bussen på bilden har inget med händelsen att göra.)

I torsdags befann sig Chanelle ombord på en buss när chauffören plötsligt sa till en kvinna att tysta sitt gråtande barn eller kliva av. Kvinnan klev därefter av bussen även fast det inte var där hon skulle gå av.

Det var i torsdags som Chanelle åkte buss i Stockholm. På bussen befann sig en mamma vars barn inte ville sluta gråta. Efter några hållplatser ska busschauffören ha stannat och gått fram till kvinnan med barnet och sagt åt henne att få barnet att bli tyst.

– Han sa till henne att tysta barnet annars skulle hon få kliva av. Hon svarade då att hon försökte men att det inte gick, berättar Chanelle. 

Därefter såg hon hur kvinnan stressat försökte hitta sin mobil och ringa ett samtal.

– Hon ringde upp någon och sa att hon behövde kliva av nästa hållplats. Det var tydligt att hon inte skulle gå av där men hon verkade känna att hon borde, berättar Chanelle. 

Chanelle själv hann inte tänka eftersom allting gick så fort.

– Jag önskar jag hade gått fram till henne och sagt att hon inte behövde gå av.

►LÄS MER: Föräldrar i slagsmål på buss – om barnvagnsplats

Efter händelsen hörde Chanelle av sig till SL för att berätta om händelsen. Hon har även berättat för andra i hennes närhet om incidenten.

– Flera har berättat att de varit med om samma sak. Att de behövt gå av bussen för att deras barn gråter. 

Chanelle tycker att det är viktigt att händelsen uppmärksammas.

– Jag tyckte jättesynd om henne. Det går inte att säga åt ett litet barn att vara tyst.

Enligt Hanna Wilkinson på SL:s presstjänst hade busschauffören inte bett kvinnan kliva av för att barnet grät, utan istället hade chauffören bett henne sätta sig ned med barnet istället för att stå, så att hon inte skulle trilla. 

– Eftersom busschauffören är ansvarig för säkerheten ombord så ville han att hon skulle sätta sig i stället för att stå, annars kunde han inte köra vidare. Han ska inte haft någon otrevlig ton och ska inte ha bett henne stiga av. 

►LÄS MER: Expert: Tänk på det här när du köper barnvagn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset