Enligt polisen är det vanligt att ficktjuvar använder sig av det så kallade karttricket.
Enligt polisen är det vanligt att ficktjuvar använder sig av det så kallade karttricket.

Under onsdagen stal två män en kvinnas väska vid en restaurang i Stockholm genom att använda sig av det så kallade karttricket. En av männen kunde sedan gripas efter att kvinnan med hjälp av två förbipasserande kunde ta fast honom.

Vid 14-tiden under onsdagen satt en kvinna i 30-årsåldern vid en restaurang på Skeppsbron i Stockholm. Då kom två okända män fram till henne med en karta i handen och frågade om vägen. När männen gått upptäckte kvinnan att hennes väska var borta. Det rapporterar Stockholm direkt.

 LÄS MER: Ficktjuv åkte fast – körde bil med personlig namnskylt

 

Kvinnan började genast springa efter de två männen, och vid en gränd i gamla stan lyckades hon komma i fatt en av dem. Med hjälp av två förbipasserande kunde hon hålla fast mannen tills polis anlände. 

– Så vitt jag vet mår kvinnan bra och väskan är tillbaka, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisens ledningscentral till Stockholm direkt.

Mannen som greps är nu misstänkt för grov stöld. Den andra mannen är dock fortfarande på fri fot. Enligt Carina Skagerlind är det vanligt att ficktjuvar använder sig av det så kallade karttricket.

– Det är ett känt modus att man använder kartor, lägger saker på bordet, ställer frågor och sedan stjäl väskor och annat. Särskilt i centrala Stockholm där turister håller till, säger Carina Skagerlind till Stockholm direkt.

► LÄS MER: Polisen varnar för nya ficktjuvar – här är deras metoder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott