Scanpix

Firandet av makens födelsedag slutade med att hustrun släpades in i grannlägenheten av två främmande män och våldtogs.

Det var en julikväll i somras som paret hade firat makens födelsedag inne i city. Vid 03-tiden tog de nattbussen hem till bostaden i Västerort.

Mannen kom fram till porten något före kvinnan och gick in. Hans hustru hittade inte sin egen portnyckel. Hon försökte ringa sin man men mobilen var urladdad. Kvinnan satte sig då ned mot portdörren och slumrade till.

När hon vaknade befann hon sig i en främmande lägenhet med två okända män. Männen tvingade ned kvinnan på en madrass, slog henne, drog henne hårt i håret och våldtog henne växelvis oralt och vaginalt i flera omgångar.

Kvinnan försökte skrika och fly men blev nedtystad, fasthållen och fick sår på ena handen när hon kämpade emot.

– Jag fick panik och tänkte att jag skulle dö. Jag skrek ”nej, nej” och försökte ropa på min man men då höll männen för min mun, har kvinnan berättat i förhör.

Efter cirka 40 minuter lyckades hon ta sig ut ur lägenheten. Hon upptäckte då att hon befann sig i en port bredvid sin egen.

Dagarna efter övergreppet skröt männen för flera vänner att de hade haft sex med en kvinna i lägenheten. Däremot förnekar båda brott, men enligt tingsrätten är deras beskrivning av vad som egentligen hände svävande och bristfällig. Solna tingsrätt bedömer däremot kvinnans berättelse som trovärdig. Dessutom har dna från en av männen säkrats på kvinnans klänning.

Männen, 18 och 21 år, döms av Solna tingsrätt för grov våldtäkt till 2,5 år respektive tre år och nio månaders fängelse samt tio års utvisning. De ska tillsammans betala 170 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Kvinnan kommer behöva behandling lång tid framöver för att bearbeta sina upplevelser.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset