Asia Ford bestämde sig för att springa ett milslopp i Louisville i USA som en del i sin resa till ett hälsosammare liv. När Asia, som gått ner över 90 kilo, fick problem med att andas bestämde sig en polis för att hjälpa henne nå målet. Nu sprids bilden över hela internet.

Asia Fords man tvingades genomgå en amputation som en följd av sin diabetes och hennes barn var alltid rädda när hon skulle besöka läkaren. Hon vägde då 215 kilo och insåg att hon skulle vara tvungen att göra stora livsstilsförändringar.

Hon började genomgå ett viktminskningsprogram och gick till slut ner 90 kilo. För att ta projektet ett steg längre anmälde hon sig till ett tiokilometerslopp.

Men halvvägs in i loppet fick hon problem med att andas. Sjukvårdspersonal frågade om hon verkligen skulle fortsätta springa, men Asia sa att hon inte tänkte avbryta loppet.

Då hände det otroliga. Polisen Aubrey Gregory, som stod i närheten, bestämde sig för att hjälpa till.

– Jag tänkte inte låta henne sluta, vi skulle klara det här tillsammans, sa Aubrey Gregory till tv-kanalen WAVE3.

Nu sprids bilden där Aubrey och Asia tillsammans passerar mållinjen över hela Internet.

– Han var som min ängel, sa Asia Ford till WAVE3.

Nu tackar Asia alla som stöttat henne på sin Facebook-sida.

– Jag har inga ord för allt stöd som flödat in i min inkorg. Jag vill att ni ska veta att om jag inte svarar handlar det inte om att jag ignorerar det, det handlar om att jag får så många att jag inte kan svara på alla. Jag tackar gud för er alla, och polisen som är min ängel, skriver hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset